Erik Andersson om tvång vid autism i Göteborg

Erik Andersson, leg. psykolog och forskare vid Karolinska Institutet OBS FLYTTAD TILL MÅNDAG 19 NOVEMBER PÅ GRUND AV ÖVERLAPP MED ESSENCE 2018 Fokus kommer att ligga kring utmaningar i bedömning och psykologisk behandling av tvång hos personer med autismspektrumstörning. (more…)

Heldag om sexualitet och sexuella problem

”Du behöver inte vara sexolog för att arbeta med sexuell ohälsa. Genom att applicera dina psykologiska färdigheter på sexuella problem kommer du långt.”  Johanna Ekdahl, intervjuad i Psykologtidningen #3, 2017 länk till artikeln Hur gör vi detta i praktiken? Det är fokus för en

Hyr rum på Nerv!

Vi har utrymme för dig som vill hyra rum några timmar eller enstaka dagar i veckan. I första hand söker vi kollegor som arbetar med kognitiv beteendeterapi och/eller arbets- och organisationspsykologi, som också kan ha intresse av att ingå i vårt nätverk. (more…)

PSYKOLOGISK BEHANDLING AV TVÅNG VID AUTISM

Utbildningsserie KLINISK FÖRDJUPNING, avancerad nivå för verksamma kliniker Erik Andersson, leg. psykolog och forskare vid Karolinska Institutet 10 oktober 09:00-16:00, Blå båten i Malmö Fokus kommer att ligga kring utmaningar i bedömning och psykologisk behandling av tvång hos personer med autismspektrumstörning. (more…)

FÖRELÄSNINGSSERIE FÖR BOENDESTÖDJARE

Vi har under hösten och våren haft den stora glädjen att bidra till en utbildning för boendestödjare om att förstå och bemöta psykisk ohälsa. Utbildningen arrangeras av Integrerad Närsjukvård i Malmö, InM. Vi från NERV har föreläst ett tiotal halvdagar om bland annat